Verhalen achter nieuwbouw

De verhalen achter de nieuwbouw
In Schiedam wordt veel nieuwbouw gepleegd. Dat is fijn, want zo kunnen Schiedammers doorgroeien in hun eigen woonplaats en kunnen niet-Schiedammers een woning vinden in deze leuke historische stad.
Achter elk nieuwbouwproject zit een verhaal. Bijvoorbeeld: een projectontwikkelaar wil in overleg met toekomstige bewoners en huidige omwonenden het groen of de speelplekken invullen, de makelaar wil zich richten op een bepaalde doelgroep. Soms moet er eerst worden gesloopt, soms worden er monumenten betrokken in een nieuwbouwproject. Een architect heeft zijn redenen om iets op een bepaalde wijze te ontwerpen, en een investeerder heeft zijn eigen redenen om in het project te geloven. Van Huisstede Communicatie vertelt graag de verhalen achter die nieuwbouw.

Blauwhuiskwartier
Bijvoorbeeld over het Blauwhuiskwartier. Daar is het voormalig postsorteercentrum tussen de Lange Nieuwstraat en het water van de Nieuwe Haven gesloopt waardoor ruimte komt voor uiteenlopende typen koopwoningen. In het voormalige Blauwhuis worden verschillende typen appartementen gebouwd. In een gesprek met ontwikkelaar en investeerder Henk Jan Hollander (NL-development) en projectmanager Peter van Dilst (2dvastgoed) belichtte Janet van Huisstede de plannen die door architectenbureau Geurst en Schulze uit Den Haag zijn ontworpen. Het interview kreeg een volledige pagina in het Nieuwe Stadsblad.

In de Buurttuin
Ook het nieuwbouwproject In de Buurttuin kreeg een hele pagina ruimte in Het Nieuwe Stadsblad, het huis-aan-huisblad in Schiedam dat elke woensdag gratis in 34.000 brievenbussen belandt.
De portiekflats tussen de Parkweg, Burg. Van Haarenlaan en Joop den Uyllaan worden gesloopt. Eind 2020 start de verkoop van de eerste 12 eengezinswoningen. Jeroen Roijers leidt vol trots bij ontwikkelaar en bouwer Van Wijnen het project: “In de Buurttuin wordt een mooie mix van koop- en huurwoningen, van eengezinswoningen met een tuin tot gelijkvloerse lage appartementengebouwen met balkons.”