Start-ups op gang helpen, zoals The Cheese Store

HC helpt winkeliers bij hun start-ups. Bijvoorbeeld bij onderhandelingen met vastgoedeigenaren, marketing en inrichten van de winkel.

Om het centrum van Schiedam weer levend te krijgen, acquireert HC in opdracht van Stichting DeWinkelmeiden ondernemers die graag een winkel willen beginnen. Dat moeten goede ondernemers zijn, die passen binnen het thema van authentiek, ambachtelijk, en ‘makers van Schiedam’ waarmee de stad zich wil onderscheiden van omliggende steden. Soms zijn dat ondernemers die al langer vanuit huis of een bedrijventerrein werken, en een florerende webshop hebben, maar nu een fysieke winkel willen hebben.

Soms komen ze uit het buitenland. Zoals Willem en Elly Bergkotte, die jarenlang in Roemenië een kaashandel hadden, en nu in Nederland met The Cheese Store wilden beginnen. We hebben ze geholpen bij het zoeken naar het juiste pand, bij de onderhandelingen met hun verhuurder, geadviseerd over de inrichting, geholpen aan een goede ontwerper voor hun huisstijl (Barry Roosloot), aan adressen van kaas- en melkboeren in de omgeving, en met hun marketing en PR. Het persbericht en berichten op de Facebookpagina van DeWinkelmeiden, werden grif geplaatst door andere media. Bij de opening en op de dagen erna stond er een rij klanten tot buiten de voordeur. 

Klik op de foto voor het leesbare persbericht

Video not found