Schiedammers Maken: serie interviews en EXPO

Van parfums tot windmolens … Schiedammers maken prachtige zaken voor de internationale markt, zo beschrijven we in deze interviewserie.

In een brainstormsessie met Schiedammers werd ‘Schiedammers Maken…’ in 2016 uitgeroepen tot het stadsthema van dat jaar. Jan van der Ploeg maakte van deze Schiedamse Makers een prachtige serie foto’s die je dat jaar op tal van plekken in Schiedam tegenkwam. Het thema werd wegens enorm succes aan het eind van 2016 uitgeroepen tot een blijvend stadsthema. Janet van Huisstede publiceerde wekelijks op verzoek van de gemeente, S’DAM en de Persgroep een halve of hele pagina in het Nieuwe Stadsblad met een geïnterviewde maker over zijn of haar vak en opleiding. De teksten en bijbehorende portretten van alle makers staan zowel in het Nederlands als Engels op www.sdam.nl. Via de Facebookpagina worden tal van makers nog steeds in het zonnetje gezet.

In 2016 organiseerde Janet op verzoek van de Stichting Sint Janskerk Schiedam in de Grote- of Sint Janskerk bovendien een grote tentoonstelling: de EXPO Schiedammers Maken. Een prachtig samenwerkingsverband van tentoonstellingsontwerpster Edith Gruson van ProArtsDesign, Fun-key Events, het Stedelijk Museum Schiedam, de gemeente Schiedam en tientallen makers en grote en kleine bedrijven in Schiedam.
Deze EXPO, die door burgemeester Lamers werd geopend op 13 mei, trok tot en met september meer dan 16.000 bezoekers.Klik op de foto voor het artikel

Klik op de foto voor het artikel

Klik op de foto voor het artikel

Klik op de foto voor het artikel

Klik op de foto voor het artikel