Ondernemingsplannen schrijven

Ondernemingsplannen schrijven

Het schrijven van een ondernemingsplan vergt veel energie. Wie een bedrijf (door-)start heeft daar vaak geen tijd voor. Wij geven advies, schrijven het plan en helpen bij het aanvragen van subsidies.

Wij gebruiken het format van de Rabobank voor het schrijven van een ondernemingsplan. Zie ook https://www.rabobank.nl/bedrijven/eigen-bedrijf-starten/ondernemingsplan-voorbeeld/ In dit format kan de ondernemer zelf allerlei gegevens alvast invullen, zoals het KvK-nummer en BTW-nummer. 

In een gesprek van circa vier uur lang, bespreken we de visie en missie, de doelgroepen, marktbewerking, planning voor de komende jaren, etc. Met foto’s van de producten, en door zelf eventueel foto’s te maken, maken we het plan zo visueel mogelijk. 

In een week tijd schrijven we het plan, nemen dat vervolgens door met de ondernemer en passen het plan aan. Vervolgens denken we mee over de investeringsbegroting en gewenste financiering, en over een reële exploitatie- en liquiditeitsbegroting. We zorgen dat het plan er aantrekkelijk uitziet, en helpen daarna met het aanvragen van subsidies als de ondernemer dat wil.

Zo schreven wij de complete plannen voor Pita Delicatessen Cakes en Jonathan Christopher Fabrics & Fashion. Bij MOOISCH Conceptstore, Jenneration en Divine Bites hielpen we bij het fijnslijpen van hun plannen en stelden we tal van ‘moeilijke vragen’ om de ondernemer nog meer op het eigen en juiste spoor te zetten. 

Onze grootste vreugde ligt in het welslagen van de ondernemer!!