Nieuwbouwdag Schiedam 2022

Al zeven jaar organiseren Janet van Huisstede van HC en Petra Hickendorff van Viva la Vida events elk jaar in oktober samen de Nieuwbouwdag Schiedam. Daar presenteren projectontwikkelaars, makelaars en de gemeente alle woningbouwplannen voor de korte en wat langere termijn. Wij werven de deelnemers, overleggen met alle partners, produceren de communicatiemiddelen, zorgen voor een breed bereik in de hele regio via advertenties en (social) media, en produceren de films. Ook op 8 oktober 2022 was het een succes.

In de Havenkerk

De Havenkerk aan de Lange Haven vormde op de zonnige zaterdag 8 oktober voor woningzoekenden het sfeervolle decor voor de Nieuwbouwdag Schiedam 2022. 

Wethouder Anouschka Biekman, van o.a. Stadspromotie en Grondbeleid bedankte bij de officiële opening alle partijen die zich met hart en ziel inzetten voor de ontwikkeling van een mooie stad voor jong en ouder, en voor mensen met minder en meer budget. Alhoewel er minder bezoekers waren dan voorgaande jaren voor alle presentaties van nieuwe woningbouw, waren de standhouders blij met de aandacht die zij konden besteden aan de bezoekers én met de gerichte vragen voor aankoop van woningen.

Energie besparen en hypotheekrente

Vanzelfsprekend hadden de woningzoekenden tal van vragen aan de aanwezige projectontwikkelaars, makelaars, de gemeente en het VvE Platform. Bij het Servicepunt Woningverbetering kwamen veel vragen binnen over mogelijkheden voor energiebesparing. Het ‘Duurzaam Doe-Boek’ ging grif van de hand. Kopers van de woningen van Bij de Molen Schiedam krijgen zonnepanelen cadeau. De hypotheek-ontwikkelingen waren bij alle financieel adviseurs een ‘hot topic’. 

Woonwensen

In diverse stands vroegen projectontwikkelaars aan de woningzoekenden naar hun woonwensen. Veel oudere Schiedammers die op zoek zijn naar een levensloopbestendig en duurzaam appartement bezochten de Nieuwbouwdag. Voor hen ontwikkelt SOR een project voor senioren aan de Tuinlaan in het voormalige KPN-gebouw. Woonplus heeft een doorstroomaanbod voor senioren die een te grote woning achterlaten voor jongere gezinnen. Joel Investments ontwikkelt zorgwoningen voor dementerenden in de Heilig Hartkerk. 

Brochure en film

Bij de entree ontvingen de bezoekers een linnen tasje met de brochure NIEUWBOUW IN SCHIEDAM 2022 – 2023. Daarin staan 21 huidige en toekomstige nieuwbouwlocaties in zes wijken, met plannen variërend van 7 tot 3.000 woningen. Wie de QR-code in de brochure scant, opent de kortste route via Google Maps naar de bouwplaats. Woningzoekenden kunnen de brochure afhalen bij het i-PUNT in de WAAG aan de Lange Kerkstraat. 

Schiedam Partners bood bezoekers de mogelijkheid om de stad ook vanaf het water of al wandelend te leren kennen. De tickets & tours-actie in de stand werd samen opgepakt met partners als Zie de Schie, Welkom in SDAM, S’LOEP Schiedam en Waterfietsen Schiedam. 

Films

In de stand van de gemeente ging de film in première over nieuwe woonplekken die nu beschikbaar zijn of binnenkort worden gebouwd. Schiedam bouwt in de komende tien jaar zo’n 7.000 woningen, waarvan circa 1.000 ter vervanging van verouderde woningen die worden gesloopt. Met dronebeelden vanuit de lucht krijgt iedereen een goed beeld hoe die projecten in de wijken worden ingepast. De artist impressies van de architecten geven een beeld van de uiteindelijke resultaten van de bouwwerken. De films zijn nu te bekijken op de website nieuwbouwdagschiedam.nl. 

Laatste bouwnieuws

Het laatste nieuws over de Schiedamse bouwplannen plaatst Van Huisstede Communicatie telkens op de website sdam.nl/wonen, en op de Facebookpagina https://www.facebook.com/NieuwbouwdagSchiedam

Fotografie: Jan van der Ploeg