Nieuwbouwdag Schiedam 2020

Wandel en fiets mee op de Nieuwbouwdag Schiedam 2020

Al vijf jaar organiseren Petra Hickendorff van Viva la Vida Events en Janet van Huisstede van Van Huisstede Communicatie in het najaar samen de Nieuwbouwdag Schiedam in opdracht van de gemeente Schiedam en Schiedam Partners. Elk jaar weer laten zo’n tweeduizend woningzoekenden zich informeren over de bouwplannen. Vanwege corona, en het verbod op intensieve samenkomsten, staken we de Nieuwbouwdag Schiedam 2020 op zaterdag 10-10-2020 in een ander jasje. 

BEZOEK DE BOUWPLAATS

We maakten de brochure BEZOEK DE BOUWPLAATS met daarin 6 wandel- en fietstochten langs 23 nieuwe woonplekken in Schiedam. Daarnaast produceerden we 6 wijkfilms met luchtbeelden, artist impressions en straatbeelden van alle huidige en nieuwe bouwactiviteiten. Deze films werden op zaterdag 10 oktober 2020 (10-10-2020) om 10.00 uur online gezet op een groot scherm bij het i-PUNT in de WAAG en op de website www.nieuwbouwdagschiedam.nl. Al om 9.30 uur stonden woningzoekenden voor de tent op anderhalve meter afstand in de rij om de brochure BEZOEK DE BOUWPLAATS op te halen. Ze kregen tevens een goodiebag mee met allerhande nuttige wooninfo. Einde dag telden we zo’n 1.200 bezoekers voor de brochure en alle 500 goodiebags waren uitgedeeld! Door de hele stad waren woningzoekenden te zien die met de brochure hun mogelijk nieuwe woonplek bezochten, lopend of fietsend. 

7.000 nieuwe woningen

Tot 2030 worden er zo’n 7.000 woningen gebouwd in Schiedam, waarvan ongeveer 1.000 ter vervanging van verouderde woningen. Een deel van de nieuwbouwlocaties waarvoor nu al concrete plannen zijn of worden ontwikkeld, staat in de brochure BEZOEK DE BOUWPLAATS, die iedereen ook na de Nieuwbouwdag Schiedam 2020 kan afhalen in het i-PUNT in de WAAG aan de Lange Kerkstraat 39. 

Schiedam is booming

Schiedam is ‘booming’. Steeds meer (niet-)Schiedammers vinden het een leuke, groene stad om te wonen, werken, winkelen en recreëren. En de stad ligt centraal: goed te bereiken per trein, metro, bus en tram en met alle voorzieningen binnen handbereik. Niet alleen Schiedammers zelf zoeken een woning en willen ‘doorgroeien’, ook veel mensen uit de omliggende gemeenten zijn hun ‘buurstad’ aan het ontdekken. 

Nieuwtjes volgen

Op de website nieuwbouwdagschiedam.nl en via de Facebookpagina nieuwbouwdagschiedam plaatst HC het laatste nieuws. Op de website sdam.nl/wonen plaatsen we uitvoerige omschrijvingen van alle nieuwbouwprojecten met links naar alle bouwprojectwebsites.