Nieuwbouwdag Schiedam 2019

Nieuwbouwdag Schiedam 2019: 2.000 bezoekers in 4 uur tijd
Voor de gemeente Schiedam organiseerden Petra Hickendorff van Viva la Vida Events en Janet van Huisstede van HC de Nieuwbouwdag Schiedam 2019. In de 1.000 m2 foyer van Theater aan de Schie werden in vier uur tijd maar liefst 2.000 woningzoekenden ontvangen. Bijna 200 bezoekers gingen mee met de bussen op tour langs nieuwe bouwlocaties.

Veel niet-Schiedammers
Meer dan zestig procent van de beschikbare Schiedamse woningen wordt op dit moment verkocht aan niet-Schiedammers. Vooral Rotterdammers ontdekken hoe leuk Schiedam is. Niet alleen het historische centrum, maar ook de groene, duurzame nieuwbouwwijken spreken aan. De Nieuwbouwdag Schiedam 2019 trok op zaterdag 2 november 2019 dan ook bezoekers uit de hele regio. Zij bezochten in de foyer van Theater aan de Schie o.a. de stands van de nieuwbouwprojecten. 

Woon-ideeën
De Nieuwbouwdag-bezoekers maakten kennis met alle bouwplannen door gesprekken met wethouder Fahid Minhas van Bouwen en Wonen, met hypotheekverstrekkers, de notaris, de activiteiten van S’DAM en via films met tal van mooie beelden van de stad. Alexander Keizer, Woningbouwregisseur van de gemeente Schiedam, is naast zo’n zeventig bouwprojecten ook druk bezig met de nieuwe Woonvisie die in de Stadsvisie wordt opgenomen: “De makelaars en projectontwikkelaars hebben deze middag hun beste been voorgezet. En wij hebben als gemeente heel veel goede informatie kunnen ophalen. De bezoekers gaven op onze magneetpanelen aan waar en hoe ze graag willen wonen. We nemen alle wensen mee in de vorming van de nieuwe Stadsvisie.” Met de slogan ‘Schiedam groeit. Groei jij mee?’ werkt Schiedam aan de nieuwe Stadsvisie waarvoor ideeën voor 2040 en later werden opgehaald door ‘het gele team’. 

Bustours
Acht volle bussen met zo’n 180 mogelijke woningkopers reden zaterdagmiddag door heel Schiedam om de nieuwbouwlocaties te bekijken en in de bus de plannen daarvoor te beluisteren. In de foyer van Theater aan de Schie kregen zij door makelaars en projectontwikkelaars uitgelegd in welk stadium de plannen zijn, en konden zij zich inschrijven voor nieuwbouw. Hypotheekverstrekkers en financieel adviseurs gingen in op de laatste ontwikkelingen en maakten afspraken. Wethouder Fahid vertelde op ontspannen wijze met tal van bezoekers over nieuwe woonvormen, hoogbouw en duurzaamheid. 

Betaalbare woningen
Ilze Tas, (senior) beleidsadviseur Wonen van de gemeente, is zeer tevreden over het resultaat van de dag: “Bezoekers vinden het altijd leuk om op bouwplekken te kijken en ook een beetje in de toekomst te spieken. Het is een mooie Schiedamse gewoonte om Schiedammers goed te laten meedenken over hun eigen stad.”