Nieuw collegebeleid zichtbaar maken in 5 panelen

De gemeente Schiedam heeft een nieuw college én collegewerkprogramma. HC maakte daarover 5 panelen met 5 Schiedamse fotografen voor in het Stadskantoor.

De Kloostergang in het Stadskantoor was een saaie gang met een enorme bakstenen muur. Elke bezoeker van de gemeente passeert die gang op weg naar de Floriszaal. Sandra Winkels van de afdeling Communicatie van de gemeente Schiedam wilde de gang aantrekkelijker maken. Janet van Huisstede bedacht een wijze om a) politieke beleidsterreinen toch interessant te maken door er 1 belangrijk uitgangspunt uit te lichten, b) een beleidsterrein in 1 foto te verbeelden, c) Schiedamse fotografen allemaal aan bod te laten komen via de beleidsterreinen en zich in deze gang te kunnen profileren, d) de nieuwe huisstijl meteen een gezicht te geven.

Samen met de fotografen Charlene van Koesveld, Jan Sluijter, Jan van der Ploeg, Wim van den Berg en Sander Krijger van Huize Brabant werd een breed palet van Schiedamse beelden bereikt. Jiska Sarris-van Bergen van Magneet Communicatie verzorgde de vormgeving en haar collega’s verzorgde de druk op aluminium panelen. De gang heeft een mooie uitstraling gekregen!

Om ‘het gezicht’ van de gemeente Schiedam nog meer vorm te geven, hebben we daarnaast twee rolbanners gemaakt met foto’s van ambtenaren van verschillende afdelingen die samen de kreet dragen : Wij heten u van harte welkom. Deze banners kunnen op tal van plekken worden neergezet.