Medewerkersdag Stedelijk Museum Schiedam

Hoe zorg je dat je dertig medewerkers in tijden van corona én tijdens de verbouwing van je museum weer een fijn team gaan vormen? Met een ludieke medewerkersdag! Anne de Hay, directeur van het Stedelijk Museum Schiedam vroeg aan Janet van Huisstede of ze een leuke dag wilde samenstellen. Carte blanche binnen het gestelde budget. Een uitdaging die een grandioos succes werd.

Op maandag 30 augustus begon de dag om 10.00 uur bij het Vlaamsch Broodhuys aan de Korte Haven 5 met koffie en taart, en een warm welkom door Anne de Hay aan de enorme lange tafel. Eigenaren Dimitri en Diante Roels kwamen zelf ook even langs.

Om 11.00 uur stapten de medewerkers aan boord van de waterfietsen en sloep bij de Oude Sluis voor een puzzeltocht op het water. Ton en Ruud van Waterfietsen Schiedam hielpen mee en bestuurden de boot van SLOEP Schiedam. Er werd gekoerst richting Nolet over de Lange Haven en Buitenhaven, met een pittige vragenlijst waarmee je meteen het centrum van Schiedam beter leerde kennen. 

Nadat iedereen weer was aangemeerd, ging de wandeltocht richting de Kloosterplaats voor een lunch bij Hotspot Hutspot. Manager Michelle legde uit dat het team bestaat uit mensen met ‘een krasje’ en dat deze superduurzame maaltijd was samengesteld met ‘restjes’ van restaurants en supermarkten. Daar proefde niemand iets van, want het resultaat was overweldigend en heerlijk!

Om 14.00 uur begon de schilder-workshop bij galerie Open Art Exchange aan de Hoogstraat 85 waar we werden verwelkomd met een uitleg over de Afrikaanse schilderkunst door Joke Bakker-Jansen en Anne-Ruth Schalk. De schildersezels, canvassen, acrylverf en penselen stonden klaar. Opdracht: schilder elkaars portret! Door namen te trekken uit de hoge hoed, werden medewerkers gekoppeld die elkaar nog niet goed kenden maar zo wel met elkaar in gesprek raakten. Een bijzondere manier om elkaar eens flink diep in de ogen te kijken 😉
Na heerlijke hapjes van Pita Delicatessen en een uitgebreide bezichtiging van elkaars resultaten, toog de groep om 16.00 uur naar Loopuyt aan Tuinlaan 76 waar er gin-tonics met of zonder alcohol werden geserveerd. Gastheren Jan van Stigt Thans en Jack Kerklaan hielden vooraf een vragenspel om de wereld van jenever en gin en van Loopuyt nog beter te leren kennen.
Nadat Janet van Huisstede de prijsuitreiking aan de puzzeltochtwinnaars had verzorgd, en iedereen het verrassende pand van Loopuyt had bekeken, maakte fotografe Florine van Rees een groepsfoto voor de boksring.