Gers! magazine #22

Gers! magazine #22 over Schiedam
Janet van Huisstede van HC keek al een paar jaar met jaloezie naar het prachtige Gers! magazine dat werd uitgebracht over Rotterdam. Waarom niet eens zo’n uitgave over Schiedam, het leukste historische zusje van Rotterdam in het Rijnmondgebied? In samenwerking met Gers!-initiatiefnemers Edwin Veekens en Arjen van Riel en eindredacteur Michel Carree realiseerden we een hele toffe uitgave. Janet van Huisstede produceerde 17 A4-tjes met mogelijk onderwerpen, namen en adresgegevens, en zorgde voor de werving van voldoende advertenties en subsidie om de productie mogelijk te maken.

Boksring van Loopuyt Distillery
De boksring van Loopuyt Distillery aan de Buitenhaven in Schiedam, waar de Loopuyt FightClub regelmatig fikse klappen uitdeelt, was woensdag 19 juni het decor voor de feestelijke lancering van Gers! magazine #22. De locatie was niet toevallig gekozen, want op de cover van deze editie over Schiedam staat Nouchka Fontijn, wereldwijd bekend Schiedams bokster. Helaas kon ze vanwege een wedstrijd in Minsk het eerste exemplaar niet in ontvangst nemen. Burgemeester Cor Lamers, wethouder Fahid Minhas en Loopuyt-eigenaar Jan van Stigt Thans namen haar taken waar.

Gerse Gin-tonics
Alle 200 gasten uit Rotterdam en Schiedam werden met het bootje de Buitenhaven overgevaren naar Loopuyt Distillery. Langs de kade lag het historisch heibok nummer vier, en op de kade bediende Rookbaard tussen de vuurpotten zijn enorme bbq. Gelukkig dreef het constant dreigende onweer langs. Binnen gingen de gin-tonics en gin-gingerbeers grif van de hand. Bij de nachtburgemeester van Rotterdam, Jules Deelder, konden bezoekers zich inschrijven voor een special edition van Loopuyt: de zwarte fles HardGin.

Rauwe randjes
Gers!-initiatiefnemers Edwin Veekens, Arjen van Riel en Wouter van Lieburg richten zich met deze editie helemaal op ‘de leukste historische buitenwijk van Rotterdam’: Schiedam. Geholpen door Janet van Huisstede ontdekte het hele redactie- en fotografenteam de afgelopen maanden de rauwe randjes en ‘echte mensen’ van Schiedam. Naast een impressie van het leven van Nouchka Fontijn, is er aandacht voor stadsdichter Yvette Neuschwanger, ontwikkelingen in het centrum vanuit SHOP, de Rat Rod E-bikes van Melchior Verheezen, theatergezelschap De Stokerij, de groenste bibliotheek van Nederland, bouwplannen vanuit wethouder Fahid Minhas, etc. Burgemeester Lamers benadrukte in zijn dankwoord hoe Rotterdam en Schiedam steeds meer samenwerken en over ‘de grenzen’ kijken. “Jammer dat dit slechts een eenmalige uitgave over Schiedam is, want er is hier nog zoveel te ontdekken.” Het magazine was in Rotterdam en Schiedam in een oplage van 17.000 stuks gratis verkrijgbaar.