DeWinkelmeiden

De opdracht van DeWinkelmeiden in Schiedam is voldaan! Begin 2013 was er meer dan 40% leegstand op de Hoogstraat in Schiedam. En mede dankzij onze inspanningen is die nu teruggebracht naar zo’n 5%. Dat is een gezonde leegstand waardoor winkeliers kunnen doorgroeien of opstarten. Daar zijn we supertrots op. Centrummanager Kitty Buijtendijk en accountmanager van de gemeente Ronald Ultee nemen de taken van Janet van Huisstede nu over. Daarvoor heeft ze een dik boekwerk met tips & tricks achtergelaten.

In iets meer dan negen jaar lukte het om tientallen leuke, ambachtelijke en innovatieve winkeliers naar het historisch hart van Schiedam te trekken. Zij hebben een fijne vestiging gevonden in het Schiedamse winkelhart rondom de Hoogstraat. Inmiddels staat Schiedam te boek als een historische binnenstad waar je leuk kunt shoppen en kunt genieten van terrassen en het water. Zie voor de waslijst met permanente winkels die Janet van Huisstede voor de historische binnenstad wierf: https://www.dewinkelmeiden.nl/zo-werkt-het/voor-huurders.

In juli en augustus openden de laatste twee winkels waarvoor we ons hebben ingezet: Lijstenatelier Suzanne Klüver aan de Hoogstraat 94 en Eltjo’s Vintage aan de Lange Achterweg 14.