De Havenkerk

Gerestaureerde Havenkerk krijgt aansprekende website

Fun-key events is nu de beheerder van de Havenkerk, waar zakelijke, particuliere en culturele evenementen kunnen plaatsvinden. Fun-key vroeg Van Huisstede Communicatie om aansprekende teksten te schrijven voor de website, binnen de vormgeving die zij zelf al hadden aangemaakt. Dat betekent schrijven tot op de letter! 

De Havenkerk is wellicht de meest gefotografeerde plek van Schiedam. De tempelachtige kerk werd vanaf 1822 dan ook gebouwd door de rijke jeneverdistillateurs om te imponeren. BOEi, een stichting die cultureel erfgoed restaureert en herbestemt, knapt De Havenkerk stapsgewijs op, waarmee het als evenementenlocatie blijft bijdragen aan de historische binnenstad.

Via een imposante entree betreed je het voormalig kerkgebouw. Met zo’n 750 m2 oppervlakte, een zijgang van 105 m2 die zich goed leent voor horecavoorbereiding en opslag, nieuwe kabelgoten en een gladde vloer door de hele kerk, mooie toiletten, een verhoogd podium bij het altaar en veel daglicht, kun je elke invulling voor een event bedenken.

Velen kennen het gebouw al van festivals rondom jenever, gin, chocolade, Suikerzoet Filmfestival, Kerst aan de Schie of van concerten op het bijzondere orgel. Nu de faciliteiten verder zijn verbeterd, kun je er ook trouwen, een receptie of groots diner houden, of een symposium organiseren. Laden en lossen kan voor de deur, en langer parkeren op loopafstand.

Zie het resultaat op: https://havenkerkschiedam.nl/