Bouwplannen in het Programma Wonen Schiedam

Een stad is nooit klaar! Hoe de gemeente Schiedam haar bouwopgave wil realiseren, vertellen we helder in het korte, maar krachtige Programma Wonen.

In 2012 schreven we in opdracht van de gemeente Schiedam de Woonvisie. In 12 pagina’s A3-formaat en een overzichtelijke app legden we in tekst, foto’s, kaart van Schiedam en planningschema’s helder uit hoe de stad zich de komende decennia zou ontwikkelen.
In 2015 produceerden we een aantal leaflets die een aanvulling op die visie vormden, gebaseerd op voortschrijdend inzicht.
In 2017 moesten de plannen aanzienlijk worden bijgesteld door de crisis, stilstand van de woningmarkt en overheidsmaatregelen die de woningcorporaties raakten. In dat jaar produceerden we het Uitvoeringsprogramma Wonen waarin we de nieuwe planningen voor 2018 en 2019 transparant uitlegden. Overigens is de woningmarkt zó in beweging, dat alle cijfers inmiddels alweer kunnen worden bijgesteld. De komende jaren moet Schiedam, om aan de verwachtingen te kunnen voldoen, zeker 4.000 woningen bijbouwen.

 

Klik op de foto

Klik op de foto

Klik op de foto

Klik op de foto

Klik op de foto