Home
Van huisstede communicatie is een resultaatgericht fullservice communicatie-adviesbureau.
Klanten
 
DeWinkelmeiden
Janet van Huisstede ziet met lede ogen aan hoe de toenemende winkelleegstand de ziel uit de binnensteden haalt. Daarom heeft zij op eigen initiatief DeWinkelmeiden in het leven geroepen. DeWinkelmeiden gaan de leegstand te lijf en maken van winkelen weer een feestje.

DeWinkelmeiden zien winkelpanden als (tijdelijke) ontmoetingspunten van startende of succesvolle ondernemers, zoals webshop-eigenaren, met hun klanten. DeWinkelmeiden zetten daarvoor hedendaagse promotie in, via social media, blogs, YouTube-filmpjes, digitale nieuwsbrieven en frisse persrelaties. Klantenkringen zijn social communities die je via social media, nieuwe marketing en ludieke ‘meets & greets’ aan je bindt, bijvoorbeeld in een leegstaand winkelpand: de pop-up shop.

DeWinkelmeiden brengen vastgoedeigenaren en webshop-eigenaren op tijdelijke basis bij elkaar. De winkel wordt pop-up shop. Of voor startende ondernemers met een verrassend product: de try-out shop. In grotere panden kunnen webshop-eigenaren op thema in een shop-in-shop-formule samenwerken, bijvoorbeeld rondom kleding, kunst, foods&drinks, gadgets of muziek(instrumenten). Zo kunnen bijvoorbeeld 10 webshop-eigenaren gezamenlijk een winkel delen en hun webshops promoten.

Webshop-eigenaren komen in persoonlijk contact met hun klanten, kunnen op basis van respons hun assortiment verbeteren, hun webshop promoten richting nieuwe klanten of van verouderende voorraad afkomen (outlet). Tevens organiseren DeWinkelmeiden tournees langs diverse steden in Nederland, zodat een ondernemer bijvoorbeeld zijn assortiment in een jaar tijd in 12 steden kan tonen en zijn webshop kan promoten.

Zo zorgen DeWinkelmeiden dat gemeenten en winkelverenigingen de leegstand in hun stad kunnen verminderen, en dat er een nieuw publiek naar de winkelstraten komt. DeWinkelmeiden promoten een pop-up shop altijd binnen een totaal. Ook de sterke punten van de winkelstraat of het stadscentrum worden naar voren gebracht, zodat winkelen weer een uitje wordt. Zowel voor vrouwen als voor mannen en kinderen. Daarmee wordt niet alleen het winkelen gepromoot, maar ook de stad.

DeWinkelmeiden werken full service: van inrichting tot personeel. In overleg met de huurder(s) zorgen DeWinkelmeiden voor een tijdelijke inrichting (dus niet spijkervast) die past bij de gewenste uitstraling. Daarvoor zetten we ervaren inrichters en requisiteurs in. Desgewenst zorgen DeWinkelmeiden ook voor enthousiast personeel met studenten van HBO-opleidingen Small Business & Retail Management die social media kunnen inzetten voor het succes van de tijdelijke winkel. DeWinkelmeiden begeleiden de studenten professioneel.

DeWinkelmeiden verhuren leegstaande winkels voor minimaal twee weken tot maximaal drie maanden. Ze vragen de tijdelijke huurder(s) een bedrag dat iets boven de reële huurprijs ligt. Dit investeren DeWinkelmeiden o.a. in schoonmaak, verzekering en inrichting, maar vooral in promotie en communicatie. Mocht de tijdelijke vestiging een groot succes zijn voor alle partijen, dan kan de periode in onderling overleg worden verlengd.

De vastgoedeigenaar stelt het pand gratis beschikbaar. De winst ligt voor hem/haar en voor de makelaar echter in de enorme gratis PR voor zijn/haar pand. Wordt de winkel een succes, dan kiezen de tijdelijke winkeliers wellicht voor een permanente vestiging en gaan de studenten als winkelondernemer aan de slag. Met een levendige winkelstraat stijgt de waarde van het pand in waarde.

DeWinkelmeiden zijn een co-operatie (in oprichting) van overwegend vrouwelijke ZZP-ers met lange ervaring op gebied van communicatie, social media, event(marketing), winkelinrichting, requisieten, stagebegeleiding, retail-coaching, administratie en belettering. DeWinkelmeiden staan voor professionaliteit, een aanpakkers-mentaliteit, deadline-is-deadline, creativiteit en fun&profit. Janet van Huisstede neemt hierin het initiatief. 


Vlaamsch Broodhuys
DeWinkelmeiden
Kids Bouwdorp
Centrummanagement
COS De Wereld
Social Media Starten
Korenbeurs-Schiedam
Sterke Vrouwen Ploeg
Stedin
Joulz
IRADO
De Bibliotheek Schiedam
Volker Wessels
Anke Bodewes Makelaardij
Hospice NWN
Gemeente Schiedam
Beatrixpark-Schiedam
Bureau MHR
Landal GreenParks
Rabobank Sdam-Vld
Jaarbeurs Catering Services
van huisstede communicatie
Projektcom Vastgoed
Matrice
Brooks Instruments
Bureau Weerzien
Flexmen personeelsdiensten
Theater aan de Schie
PCR
Inrada Oil & Gas
Van Meijel Automatisering
Overstag Consult
WOGroenoord
SenterNovem
Gemeente Rotterdam
IMK intermediair
BAM Vastgoed
Rabobank Westland
Ministerie van VWS
Vestia
Museum voor Communicatie
ONS Energie
Siemens
Unilever
Provincie Zuid-Holland
Woonplus
van huisstede communicatie Louise de Colignystraat 20, 3116 EL Schiedam, 0622979032 - info@hc.nl